Jdi na obsah Jdi na menu
 


Problém na Zámečáku - a je to tu zase

25. 3. 2013

A máme to tu opět, stačí , že trošku zaprší a z kanálu , který má odvádět splašky ( nikoliv dešťová kanalizace ) z novostaveb nad rybníkem, tečou opět sračky ( odpusťte mi tento výraz) do rybníka. Dočkáme se někdy nápravy od majitele nebo provozovatel kanalizace ?

Foto je v galerii, odpovědné úřady jsme informovali.

Otevřený dopis pro

1SčV,a.s.  provoz :Novohospodská 93

261 01 Příbram IX

v Mníšku p. Brdy 28.2.2013
 

Věc : Nefunkční splašková kanalizace a PSOV Za rybníky v Mníšku pod Brdy


 

Dobrý den.

Mezi vánočními svátky a silvestrem jsem se kvůli opakovanému jevu vyvěrající splaškové kanalizace přímo do rybníka Zámecký odhodlal k stížnosti firmě1Sčv,a.s. jako na provozovatele této kanalizace.

Splaškové vody v zimním období totiž více než kdy jindy ohrožují díky absenci práce bakteriíživotní podmínky v rybníce. Za specifických podmínek dokonce i život obsádky a tím i životní prostředí a v dalšířadě předmět naší živnosti (chov ryb).

Stížnost přijal p. Včelák a přislíbil urgentní přezkoumání situace. Slib splnil a již na počátku nového roku jsem se dozvěděl, že čerpadla jsou pořádku a kanalizace vyčištěna. Poděkoval jsem mu, tedy vaší firmě, za pohotový zásah.

K mému zděšení se tento jev ale stále trvá. Opakuje se za deště a v současné době i během tání. Už i místní obyvatelé bydlící v blízkosti vytékající kanalizace po mě jako po zástupci nájemce i místní organizace ČRS požadují kvůli zápachu a vznikající zapáchající mokřině směrem k rybníku intervenci u příslušných orgánů.

Po minulém jednání s vstřícným jednáním z Vaší strany Vás dovoluji znovu požádat o prověření účelu a stavu splaškové kanalizace a přečerpávací stanice „Za rybníky“.

Po vašem vyjádření řešení vzniklé situace doufám, že další kroky k nápravě vyřešení záležitosti nebudou třeba.

Pozn. V případě potřeby mohu dodat fotodokumentaci situace.

S pozdravem

František Kraif

V kopii odesláno na MU Mníšek a MU Černošice

 

Dočkáme se nápravy ???

 

Náhledy fotografií ze složky Zámecký - ekologie

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář